Download onze folder Gratis advies gesprek Referenties

Extra tips om te besparen op uw energierekening

Nog meer besparen op uw energierekening

Uw energierekening is één van de duurste vaste lasten die u heeft, wij adviseren u daarom ook altijd te investeren in goede isolatie zoals spouwmuurisolatie of kruipruimte isolatie, maar er zijn nog veel meer manier op te besparen. Isogroen helpt u ook graag met tips om verder uw energieverbruik en daarmee uw energiekosten te verlagen.

1. Hou tocht buiten

Tocht kan via verschillende plekken het huis binnenkomen, denk aan de ramen, kozijnen, deuren en dakplaten. U merkt dit vooral in de herfst en wintermaanden, wanneer het kouder wordt. Een goede truc om te controleren of u veel last van tocht heeft is om een kaars aan te steken in de kamer waar u de toch vermoed en te kijken naar de vlam. Indien er tocht is, zal de vlam erop reageren door te flikkeren en hiermee kunt u de tocht plekken vinden en dichten. 

2. Goed ventileren loont

Een huis met veel vocht in de lucht verwarmt vele malen langzamer dan een huis met droge lucht. Het is daarom belangrijk regelmatig een kwartiertje de ramen open te zetten. Ook wanneer het koud is buiten. Dat lijkt misschien niet efficiënt, omdat zo ook kou binnen kan komen. Echter zult u veel minder gas verbruiken, wanneer u de verwarming weer aanzet. Daarnaast heeft u ook meteen frisse lucht in huis, wat ook een stuk gezonder is. 

3. De juiste energieleverancier

Hoeveel u verbruikt, heeft uiteraard veel effect op uw rekening. Kijk echter ook goed naar hoeveel u betaalt voor uw stroom en gas. Het kan namelijk zijn dat uw energietarieven hoger liggen dan waarvoor deze nu in de markt aangeboden worden. U kunt dan overwegen om van energieleverancier te wisselen. Doorgaans kunt u hiermee tientallen tot honderden euro’s goedkoper uit zijn. Kijk daarom eens in de drie jaar even goed rond voor aanbiedingen en vergelijkingen. Zo weet u zeker dat u niet teveel betaald.

4. Slimme apparatuur maakt het u gemakkelijk

Slimme apparatuur, zoals een slimme thermostaat, een slimme speaker en andere Dominica kunnen u helpen uw energieverbruik fors te verminderen. Deze apparaten kunt u vaak van afstand bedienen of instellen om zo efficiënt mogelijk met de energie om te gaan. Zo kunt u bijvoorbeeld een slimme thermostaat op afstand bedienen, zodat u de temperatuur kan verlagen als u niet thuis bent en verhogen als u bijna thuis bent. Een slimme speaker daar in tegen kunt u gebruiken om via spraak opdrachten andere huishoudelijke apparaten te bedienen, zoals uw gordijnen, verlichting, thermostaat en zelfs uw tv. Door tegen deze speaker te praten kunt u opdrachten geven, gewoon vanaf de bank. U kunt zelfs wanneer u vergeten bent de lampen op de begane grond uit te doen, deze via een slimme speaker op de slaapkamer laten uitschakelen. Zo bespaart u slim nog meer energie. 

Zoals u ziet kunt u met een aantal eenvoudige tips nog meer besparen op uw energierekening.

Isogroen is specialist in:

Spouwmuurisolatie
Kruipruimte isolatie
Na isoleren


Wij aanvaarden en voeren enkel opdrachten uit conform onze van toepassing zijnde algemene voorwaarden. Bij akkoord bevinding stemt u automatisch in met de toepasselijkheid van onze algemene voorwaarden. Klik hier om de algemene voorwaarden te lezen.

Spouwmuur of kruipruimte isoleren, of spouwmuurisolatie verwijderen bij u in de buurt: