Download onze folder Gratis advies gesprek Referenties

Spouwmuurisolatie in 3 jaar terugverdient en in 1 dag geregeld

Spouwmuurisolatie

Voor de spouwmuurisolatie, of spouwisolatie, werken wij met de grijze HR++ EPS parels. Deze isolatieparels zijn onderhoudsvrij, gaan een leven lang mee en zijn milieuvriendelijk. De HR++ EPS parels worden met een waterafstotende, milieuvriendelijke en brandvertragende lijm de spouw ingeblazen. Daar vormen zij een solide isolatieplaat. De kleine diameter van de parels (2,5 mm) zorgt ervoor dat uw hele spouwmuur gevuld wordt. De lijm zorgt er tevens voor dat de HR++ EPS parels op hun plaats blijven. U kunt zelfs uw buitenmuur afbreken zonder dat de isolatie wordt verwijderd. De parels zijn gemaakt van EPS (geëxpandeerd polystyreen). EPS bestaat voor 98% uit lucht en garandeert daarmee een ideale spouwmuurisolatie. Lucht in gesloten vorm is immers de beste isolatie die er is. EPS heeft een gesloten celstructuur waardoor waterdamp niet in de isolatie parels kan dringen. De ruimte tussen de ronde HR++ EPS parels is groot genoeg om eventueel regenwater en vocht via de spouw af te voeren.

De kracht van spouwmuurisolatie

Isogroen werkt alleen met de vernieuwde grijze HR++ EPS parel. Aan deze parel is grafiet toegevoegd, wat zorgt voor een hoger isolatievermogen van wel 20% ten opzichte van de originele witte parel. Isogroen kan deze nieuwe verbeterde isolatie aanbieden voor dezelfde prijs. 

Dankzij onze isolatie zult u direct tot wel 33% besparen op uw energie kosten. Dit heeft dus een besparing van wel 6 tot 8 euro per vierkante meter muur per jaar. Dit houdt dus in dat uw huis isoleren een hoger rendement heeft dan een spaarrekening bij uw bank.

Wat is de spouwmuur?

Spouw is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Waarbij het de bedoeling is dat hier stilstaande lucht tussen zit. Dit kan namelijk een isolerend effect hebben, maar helaas is dit niet in elk huis het geval. Wanneer de lucht niet stilstaand is door gaten of scheuren is de isolatiewaarde een stuk minder. In deze gevallen biedt spouwmuur isoleren de oplossing. 

Wat levert spouwmuurisolatie op?

Volgens het Nederlands voorlichtingsinstituut Niibud hebben huishoudens in Nederland gemiddeld onderstaande gasverbruiken per jaar, daarnaast hebben wij voor u een inschatting gemaakt van de winst die u maakt op uw lagere energierekening en een inschatting van de terugverdientijd.

berekening_kosten_en_terugverdientijd_spouwmuurisolatie

*Bovenstaande inschattingen zijn ter indicatie, waarbij wij ervan uit gaan dat uw huis verder in goede staat is en ook andere isolatie bevat zoals dakisolatie, vloerisolatie etc. Ook is de prijs die u betaalt voor energie van invloed op bovenstaande inschattingen.

Spouwmuur isoleren levert altijd op

Tenzij u binnen 2 jaar verhuisd is spouwmuur isoleren altijd een goede investering. U spaart het milieu, uw eigen portemonnee en investeert in woongenot voor uw gezin. Uw huis blijft lekker warm in de winter en koeler in de zomer.


Wij aanvaarden en voeren enkel opdrachten uit conform onze van toepassing zijnde algemene voorwaarden. Bij akkoord bevinding stemt u automatisch in met de toepasselijkheid van onze algemene voorwaarden. Klik hier om de algemene voorwaarden te lezen.

Spouwmuur of kruipruimte isoleren, of spouwmuurisolatie verwijderen bij u in de buurt: