Download onze folder Gratis advies gesprek Referenties

Binnenklimaat van uw huis verbeteren? Start met isoleren!

Binnenklimaat

Het binnenklimaat is de combinatie van atmosferische omstandigheden zoals temperatuur, luchtvochtigheid en wind in een leefomgeving zoals een woonhuis. 
Belangrijk is hoe mensen, dieren en planten reageren op de omstandigheden. Het goed isoleren van uw woning draagt bij aan een aangenamer binnenklimaat. U heeft minder last van:

Een hoge energierekening

Goede isolatie zorgt ervoor dat de temperatuur die u binnen instelt, via bijvoorbeeld uw thermostaat of airconditioning ook zo lang mogelijk op die temperatuur blijft. Hierdoor hoeven apparaten zoals uw CV ketel minder hard te werken en ook minder brandstoffen zoals gas en elektriciteit te gebruiken. Met als gevolg een dalend energieverbruik en daarmee ook uw energiekosten. Vooral met de steeds stijgende energiekosten wordt het juist belangrijker om uw verbruik zo laag mogelijk te houden.

Tocht in huis

Tocht kan heel vervelend en irritant zijn en kan ook nog eens verschillende oorzaken hebben. Het kan het huis binnenkomen door gaatjes bij de kozijnen of bij de muren. Tocht is niet alleen vervelend het is ook een indicatie dat er kou de woning binnen kan komen en warmte de woning uit kan vloeien. Wanneer u vaker in een bepaalde kamer tocht voelt, dan kunt u deze eenvoudig opsporen met een kaars. De vlam zal namelijk reageren op de vluchtstromen en flikkeren, wanneer u dicht bij de tochtplek komt. U ontdekt zo snel waar de tocht vandaan komt en kunt daarna kijken hoe deze het best opgelost kan worden. 

Vochtplekken aan de muur

Vooral bij huizen met muren waar de wind vaak op slaat, kan vocht in huis voorkomen. Dit komt, omdat deze muren het in de herfst en winter zwaarder te verduren krijgen. Bij hevige regen of hagel kan het vocht in de spouw komen en zelfs tot de binnenmuur doortrekken. U merkt dit, wanneer u in de koude maanden een vochtige en koude binnenmuur heeft. Vochtplekken kunnen verschillende problemen veroorzaken, zoals slijtage aan meubels en apparaten, als ook schimmels. Het is dan ook belangrijk om uw muren te laten controleren, wanneer u veelvuldig vochtplekken bij uw muren ontdekt. Isogroen helpt u graag, wij komen bij u langs voor een vakkundig adviesgesprek. Binnen een half uur, weet u wat u het beste kunt doen om de problemen te verhelpen.

Schimmelvorming aan de muur

Schimmel bij muren komt in veel gevallen voor op vochtige en donkere plekken, daar groeit de schimmel het hardst en makkelijkste. Wanneer u schimmel constateert in uw huis, is het zeer raadzaam om een specialist in te schakelen. Langdurige blootstelling aan schimmels kan schadelijk zijn voor de gezondheid. U kunt de schimmel vaak verwijderen met schimmelspray en voorkomen door geen meubels tegen de muur te plaatsen. Het is echter geen garantie dat de schimmel niet terugkomt. Wilt u dit probleem structureel oplossen, laat dan uw spouwmuur controleren op de juiste isolatie. 

Heeft u al isolatie en toch problemen?

Ook dan kunnen wij u helpen, het kan zijn dat de isolatie in uw muren niet goed meer is en verwijdert moet worden. Isogroen is specialist in het verwijderen van oude spouwmuur isolatie. Vaak kunnen wij uw problemen binnen één dag verhelpen.

Heeft u nog geen spouwmuurisolatie?

Dan is het raadzaam om deze te laten aanbrengen. U profiteert direct van de voordelen nadat de isolatie in uw spouwmuur is aangebracht. Doorgaans heeft u de investering binnen 3 jaar terugverdient via een lagere energierekening. En u bent ook nog eens duurzaam bezig. 

Isogroen is specialist in:

Spouwmuurisolatie
Kruipruimte isolatie
Na isoleren


Wij aanvaarden en voeren enkel opdrachten uit conform onze van toepassing zijnde algemene voorwaarden. Bij akkoord bevinding stemt u automatisch in met de toepasselijkheid van onze algemene voorwaarden. Klik hier om de algemene voorwaarden te lezen.

Spouwmuur of kruipruimte isoleren, of spouwmuurisolatie verwijderen bij u in de buurt: