Download onze folder Gratis advies gesprek Referenties

Wilt u isolatie verwijderen uit uw muren? Binnen 1 dag geregeld

Spouwmuur isolatie verwijderen

Isogroen is gespecialiseerd in het verwijderen van oud isolatiemateriaal uit uw spouwmuur. Zoals losse glaswol, steenwol, losse isolatie parel, puinresten en UF-schuim.

Waarom spouwmuurisolatie verwijderen?

Vroeger werden spouwmuren vaak geïsoleerd met losse materialen. Deze materialen kunnen na verloop van tijd inzakken waarna ze weinig of geen isolatiewaarde meer hebben. De gevolgen hiervan kunnen vochtproblemen zijn die u kunt herkennen aan verkleurde of schimmel-vlekken aan de binnenzijde van de muur.

Isogroen kan het oude materiaal verwijderen, en uiteraard uw spouwmuren en kruipruimte voorzien van nieuwe isolatie binnen één dag!

Wanneer is isolatie verwijderen verstandig?

Wanneer uw woning van voor 1976 is, heeft u de kans dat u geen of oude isolatie in uw muren heeft zitten. Wanneer u merkt dat uw gasverbruik aan de hoge kant is, dan kan dat een indicatie zijn dat u kunt besparen door het vervangen en of toevoegen van isolatie. In de jaren 1970 tot 1982 zijn er isolatiematerialen gebruik die vandaag niet goed meer zijn. Ze zijn als het waren verpulverd en zorgen eerder voor problemen dan besparingen. Nieuwe isolatie toevoegen zonder de oude te verwijderen is geen optie, omdat het voor gaten en verstoppingen zorgt. Het is daarom noodzakelijk eerst de oude isolatie te verwijderen en daarna nieuwe in de muur te spuiten. Wij kunnen dit gehele proces in een dag voor u uitvoeren. Zodat u snel kunt genieten van een goed geïsoleerd huis. 

Voordelen van goede isolatie

  • Lagere energiekosten
  • Minder gasverbruik en dus ook minder CO2 uitstoot
  • Geen vochtproblemen meer
  • Geen krimp of scheuren
  • Geen ongevulde delen
  • Uw huis blijft in de winter lekker warm
  • In de zomer blijft uw huis koeler
  • Waterdamp kan makkelijker van binnen naar buiten, maar niet omgekeerd

De juiste isolatie kan u helpen uw energierekening met wel 33% te verlagen. Een gemiddeld gezin kan hierdoor honderden euro’s besparen en daarmee heeft u uw investering in isolatie binnen enkele jaren terugverdiend. 

Weet u niet zeker of u isolatie in uw muren heeft, laat ons dan langskomen. Met speciale materialen kunnen wij in uw muur kijken en zien wij hoe uw spouwmuur ervoor staat. Hierna kunnen wij u verder adviseren en kunt u een weloverwogen keuze maken. 


Wij aanvaarden en voeren enkel opdrachten uit conform onze van toepassing zijnde algemene voorwaarden. Bij akkoord bevinding stemt u automatisch in met de toepasselijkheid van onze algemene voorwaarden. Klik hier om de algemene voorwaarden te lezen.

Spouwmuur of kruipruimte isoleren, of spouwmuurisolatie verwijderen bij u in de buurt: